U Kruševcu,rasadniku glumačkih talenata, počeo festival srednjoškolskog teatra i talenta

Predstavom "Dragi tata" po tekstu Minje Bogavac, prvi su se publici predstavili učenici kruševačke Hemijsko-tehnološke škole, na scenu s uspehom donevši priču o narušenim porodičnim odnosima i tinejdžerkama koje odrastaju u lošem društvu.

Maša Mihajlović navodi da su se  pripremali od oktobra, novembra, njih desetak, sa profesorkama. "Nije bilo toliko teško, uz pravu motivaciju , uz prave osobe," smatra Minja.

Njenoj drugarici Milici Vilotijević prvi je put da glumi. Kaže:" Iskustvo je veoma lepo, društvo je odlično i lepo smo se zabavili, družili svi i uživali."

"Ta živost njihova, temperamenstnost, rešenost da svoju energiju podele sa publikom se vidi negde posle i u učionici. Motivišemo druge učenike da nam se pridruže sledeće godine , tako da je ovo zaista jedan vrlo, vrlo bitan momenat u njihovom školovanju i ono što pamte kada završe školu su upravo ovi trenuci, " ocenjuje profesorka srpskog jezika Dragana Banjac.

Lidija Užarevac, urednica u Kulturnom centru Kruševac, podseća da je taj grad rasadnik, pre svega glumačkih talenata, ali i iz drugih oblasti. " Naravno da je ovaj Festival podstrek da oni, maldi,  izaberu svoj budući poziv, ali ne samo to, nego da se čita dramska literatura, da se školuje publika i da naš Festival za ovih sedam dana ima preko 3.000 gledalaca," naglašava Užarevčeva.

Za Gran pri festivala i najbolje glumačke nagrade, koje će biti dodeljene 16.maja , nadmetaće se i članovi dramske sekcije Vaspitno-popravnog doma, predstavom "Fajront", po tekstu Peđe Trajkovića, večeras od 20 časova u Beloj sali Kulturnog centra .

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike