U Kragujevcu od danas obavezne mere za suzbijanje virusa korona

U Kragujevcu je od danas u svim zatvorenim prostorima obavezno nošenje zaštitnih maski i poštovanje fizičke distance od dva metra, zabranjeno je organizovanje svečanosti, sportskih i drugih zabavnih manifestacija, a ugostiteljski objekti radiće od 7 do 20 časova.

U cilju sprečavanja širenja infekcije kovidom-19 u Kragujevcu je u subotu proglašena vanredna situacija.

Iz gradske uprave je saopšteno da je u javnom prevozu obavezno nošenje zaštitnih maski, uz redovno provetravanje i dezinfekciju vozila.

Zabranjena su i okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet osoba, ukoliko nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite.

Rad ugostiteljskih objekata treba da bude prilagođen tako da za jednim stolom ne mogu da sede više od dve osobe uz obavezni razmak od dva metra između stolova.

U obrazovnim ustanovama će biti odloženo okupljanje, a prijemni i drugi ispiti biće organizovani uz primenu svih mera lične zaštite – distancu od dva metra i obavezno nošenje maske ili vizira i rukavica.

Naložena je i puna primena svih preventivnih mera u vrtićima i predškolskim ustanovama.

Zabranjen je rad otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara, a u javnim parkovima i igralištima, i tokom vežbanja na otvorenom prostoru dozvoljeno je okupljanje do pet osoba.

Naloženo je i sprovođenje mera zaštite u verskim objektima i prilikom verskih obreda, sprovođenje mera zaštite u kozmetičkim, frizerskim salonima, salonima lepote, fitnes centrima i teretanama.

Predviđena je i česta dezinfekcija svih javnih objekata, minimum jednom dnevno zajedničkih prostorija u stambenim zgradama, što češće pranje ulica i javnih površina uz upotrebu dezinfekcionih sredstava.

U Kragujevcu je u poslednja dva dana potvrđena infekcija kod 78 ljudi, a rekordan broj zaraženih kovidom 19 u tom gradu zabeležen je u petak kada je potvrđena zaraza kod 50 osoba.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike