U Kosovskoj Mitrovici počinje gradnja nove zgrada Univerziteta, mesto će naći četiri fakulteta

Srbi na Kosovu i Metoji istrajavaju u nameri da sačuvaju svoje institucije. Zato se u severnom delu Kosovske Mitrovice planira izgradnja nove zgrade Univerziteta.  

Raščišćavanjem postojećih objekata, stare škole, počela je priprema terena za podizanje nove zgrade univerziteta. 

Rektor Univerziteta Zdravko Vitošević rekao je da će na 9.500 kavadratnih metara korisnog prostora biti četiri fakulteta – Prirodno-matematički, Ekonomski, Pravni i Fakultet umetnosti.

U projektu, koji je izradio Tehnički fakultet, planiran je centralni laboratorijski prostor za multifunkcionalni deo gde će moći da se rade najsavreminiji radovi.  

"Zgrada će imati pet spratova i biće povezana sa prostorom gde je fakultet tehničkih nauka i možemo reći da niče jedan mali kampus u centralnoim delu Mitrovice. Ovaj mali kampus biće upriličen sa prostorima za studente, 9.500 studenata je orijentiasano prema ovoj zgradi i nadamo se brzom useljenju", rekao je Vitošević.

Prema njegovim rečima, ove godine 52. generacija upisuje neki od programa. "Mi smo akreditovali 96 programa na naših 10 fakulteta na tri nivoa akademskog studiranja", istakao je Vitošević.  

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар