Najbrže vesti u Srbiji

U devet časova razgovori Vučića sa poslanicima SNS-a, očekuje se podrška mandatarki

Gostujući u Dnevniku RTS-a, Jadranka Joksimović je rekla da ne očekuje veće probleme i da će na razgovoru biti postignuta saglasnost o podršci mandatarki Ani Brnabić.

"Ne očekujem veće probleme. SNS je uvek za dijalog, predsednik Vučić će saslušati argumente ali očekujem da će biti postignuta saglasnost za izbor mandatara", navodi Joksimovićeva.

Dodaje da lideri političkih partija imaju pravo da se ograde o političkim i društvenim pitanjima, ali da očekuje da se oni ponašaju odgovorno.

Govoreći o sutrašnjem otvaranju Poglavlja 7 o pravima intelektualne svojine i poglavlje 29 koje se odnosi na carinsku uniju, navodi da je jasan napredak Srbije ka EU.

Ističe da građani Srbije imaju osećaj da je sve to moglo brže i bolje ali da je trebalo poštovati određena pravila i standarde EU.

"U svakom slučaju imamo solidan tempo. Sutra otvaramo još dva jako važna reformska-tehnička poglavlja. Poglavlje 7 o pravima intelektualne svojine i Poglavlje 29 koje se odnosi na carinsku uniju. Otvaranjem tih poglavlja šalje se poruka da je Srbija stabilna zemlja", objašnjava ministarka zadužena za evropske integracije.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike