U Crnu Goru se iz Srbije vratio lider opozicionog Demokratskog fronta Andrija Mandić

Jedan od lidera opozicionog Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić vratio se u Crnu Goru iz Srbije gde je prekršajno kažnjen zbog ilegalnog prelaska granice.

To su potvrdili policija i sam Mandić, na vanrednoj konferenciji za medije, po povratku iz Srbije.

„Nikada ni od koga nisam bežao, i nikada neću bežati iz Crne Gore“, rekao je novinarima lider Fronta.

Mandić, protiv koga se u Crnoj Gori vodi krivični postupak i kome je oduzet pasoš, prekršajno je kažnjen u sudu u Prijepolju zbog ilegalnog prelaska granice.

Načelnik policije u Pljevljima Slavko Vojinović, kazao je „Vijestima“ da Mandić i njegovi saputnici nisu privođeni u policiju u Crnoj Gori, po povratku iz Srbije.

Objasnio je da za privođenje „nije bilo razloga, da nema elemenata za prekršajnu prijavu zbog ilegalnog prelaska granice, jer su Mandić i njegovi saputnici već prekršajno kažnjeni u Srbiji“.

Srpska policija je, pošto je od njega uzela izjavu, protiv Mandića podnela prekršajnu prijavu i privela ga sudiji za prekršaje.

Nova srpska demokratija, članica Demokratskog fronta, je ranije saopštila da je Mandić zbog snega i loših uslova na tromeđi Crne Gore, Srbije i Republike Srpske, bio prinuđen da na putovanju klroz Crnu Goru nakratko uđe u Srbiju „alternativnim putem“ gde je i uhvaćen.

Mandiću se u Podgorici sudi zbog navodne umešanosti u pokušaj terorizma oktobra 2016. godine.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike