U četvrtak nastavak dijaloga bez posredovanja EP

Ivica Dačić je kazao da je cilj da se do kraja sledeće sedmice dođe do finalnog teksta i sporazuma sa stankama koje nisu želele da o izbornim uslovima razgovaraju u prisustvu stranaca.

"Imali smo mnogo sastanaka radne grupe na kojem su partije iznosile predloge o četiri teme, a nastavićemo sa tim aktivnostima i sumiranjem rezultata tog dijaloga i da krajem sledeće sedmice porobamo da dođemo do finalnog teksta i dogovora", rekao je Dačić u Skupštini Srbije, nakon što je raspisao lokalne izbore u Mionici i Negotinu za 17. oktobar ove godine.

Kada je reč o dijalogu na drugom koloseku, uz posredovanje Evropskog parlamenta, Dačić je kazao da još nije stigao predlog teksta koji su evroparlamentraci najavili da će poslati do 1. septembra, a o kojem bi partije trebalo da se izjasne do sledećeg plenuma sa predstavnicima EP 17. i 18. septembra.

"Krajnji cilj je da šest meseci pre termina izbora imamo definisane izborne uslove i dogovor kojim bi u najvećoj meri bili zadovoljni svi učesnici dijaloga", rekao je Dačić.

On je, takođe, najavio da će rukovodstva SNS i SPS u petak razgovarati o saradnji na sledećim izborima.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар