U Bresnici đaci uče ruski jezik, zauzvrat dobili nagradu iz Moskve

Uz pesmu na ruskom jeziku đaci bresničke škole prikazali su ruskim gostima praktično znanje jezika. Da ga obogate imaće prilike među brojnim knjigama koje su dobili na poklon. Ruska humanitarna misija odabrala je oko 400 naslova. Tu su i dela klasika Tolstoja, Majakovskog, Bulgakova, ali i savremnih ruskih pisaca.

"Trudimo se da idemo u korak sa vremenom što se tiče i ovog projekta tako da naša literatura koju poklanjamo školama uvek ima ono najvrednije i najsadrženije što izlazi iz pera ruskog pisca", navodi Mihail Bondar, šef Ruske humanitarne misije na Balkanu

Ruski se u školi "Đeneral Marko Đ. Katanić" uči od petog razreda, kao drugi strani jezik. Nastavu trenutno pohađa pedesetak učenika. Kako bi poboljšali učenje jezika, iz škole su nedavno aplicirali kod ruskih donatora. Poklon knjige brzo su stigle u bresničku školu.

"Ova donacija će mnogo značiti, pre svega učenicima jer će moći da čitaju literaturu na ruskom jeziku i time će razvijati sam ruski jezik i ljubav prema ruskoj reči, ruskom jeziku. U ovom  vremenu digitalizacije mnogo je važno da deci ponudimo knjigu, da se ne zaboravi da je pisana reč nešto što je prioritet u školi", navodi[Vesna Dišić Veličić, direktorka OŠ "Đeneral Marko Đ. Katanić".

Deo novih knjiga na ruskom biće đacima dostupan u školskoj biblioteci a neki od naslova u kabinetu za strane jezike. U narednom periodu tu je planirano i uređenje ruskog kutka.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар