U Argentini uhapšen podgorički “Pink Panter“

Kako se navodi na argentinskom sajtu infobae.com, u tu državu ušao je s krivotvorenim pasošem Evropske unije, a živio pod lažnim argentinskim identitetom.

Z. B je u Francuskoj osuđen na 15 godina zatvora, a traži ga i italijanska policija zbog pljačke u Milanu.

U tekstu se navodi da su mu lisice na ruke stavili službenici Interpola.

Francuska za njim, kako se objašnjava, traga od 2005, a Italija od 2017. godine.

Z. B i njegov kolega, kako piše na sajtu, 2005. godine ušli su u zlataru u Sen Tropeu i opljačkali nakit vredan dva miliona evra.

Brojni mediji ranije su objavili da su u Francuskoj zbog toga osuđeni Z. B i D. M., oba na po 15 godina zatvora, uz doživotnu zabranu ulaska u tu zemlju, pišu Vijesti.

Pojašnjava se da je bežeći stigao do glavnog grada Argentine i živio u luksuznom stanu u naselju Nunjez.

"Tamo su ga pronašli agenti Interpola nakon teške istrage koja je trajala godinu", navodi se i dodaje da će pokrenuti postupak za njegovo izručenje.

Prema policijskim izveštajima, ozloglašene "Pink Pantere" čini grupa od oko 200 članova – Srba, Hrvata, Crnogoraca, Bosanaca, od kojih su mnogi sa vojnim iskustvom.

Uglavnom se terete za pljačke veoma vrednog nakita.

Mediji pišu da su britanski policajci tu kriminalnu grupu nazvali "Pink Panter" nakon što su 2004. pokušali da prošvercuju plavi dijamant u kutiji kreme za lice, kao u čuvenoj istoimenoj filmskoj komediji.

"To su teško naoružani nasilnici koji se ne ustežu da zapucaju ako upadnu u teškoće, mada do sada nikoga nisu ubili", rekao je svojevremeno zamenik direktora Interpola za kriminal i šverc droge Emanuel Lekler.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар