Tužilaštvo traži osam i po godina zatvora za Savu Kneževica zbog nadrilekarstva

Tužilaštov je za Kneževića(23) predložilo kaznu od 8 i po godina zatvora i novčanu kanzu od 800.000 dinara, dok je za njegovu majku (49) tražilo godinu dana kućnog zatvora, potvrđeno je Tanjugu.

Kneževiću se na teret stavljaju krivična dela – neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću, teško delo protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo, zatim jedno produženo krivično delo prevare i produženo krivično delo falsifikovanje isprave.

Njegova majka je optužena za pomaganje sinu u izvršenju krivičnog dela neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću.

Njih dvoje se brane sa slobode, pošto im je pritvor ukinut 17. juna.

Knežević i njegova majka su se na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu branili ćutanjem, odnosno iskoristili su zakonsko pravo da ne iznose odbranu, ali su kasnije na predlog branioca ponovo bili saslušani, kada su izneli odbranu, negirajući izvršenje krivičnog dela.

Kako se sumnja, Knežević je neregistrovanoj ordinacaciji "Dr Sauvage" na Terazijama, od 2. januara prošle do 8. aprila ove godine, za novčanu naknadu bavio pružanjem medicinskih usluga bez odrovarajuće stručne spreme i licence za rad.

Izvodio je tako liposukcije, transfere masti, korekcije usana… nad pacijentima, prikrivajući od njih činjenicu da nije stručno osposobljen za pružanje ovih medicinskih usluga i izvođenje medicinskih zahvata.

Nakon toga pacijentima je izdavao medicinske izveštaje sa propisanom terapijom-lekovima bez pečata i sa lažnim brojem licence, za dogovorenu naknadu.

U tome mu je pomagala majka, koja je u neregistrovanoj ordinaciji primala pacijente i od njih uzimala novčanu naknadu, sve iako je znala da njen sin nema licencu za rad.

Knežević je svoje usluge reklamirao preko društvenih mreža, a u istu svrhu je koristio svoj instagram profil, kao i instagram naloge pojedinih javnih ličnosti.

Utvrđeno je da Knežević nije diplomirao ni na jednom fakulteta, odnosno nije stekao zvanje "Doktora medicine" niti "Doktora dentalne medicine", te da je na Stomatološkom fakultetu izgubio stastus studenta jer nije polagao ispite.

Iz dopisa Medicinske škole u Beogradu utvrđeno je da je završio srednju Medicinsku školu i stekao zvanje "fizioterapeutski tehničar".

U istrazi su ispitani svedoci i oštećeni, obavljeno je više veštačenja i prikupljeni su drugi dokazi.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар