Trka za vakcinu kao hladnoratovska, da li je Putin stavio so na ranu SAD

Ljiljana Smajlović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekla da su se Rusi opredelili za jedan od bržih puteva, i da nisu jedini koji su ušli u trećću fazu. Ističe da su oni trstirali vakcinu na sebi i da ruski lekari o tome govore. Kako kaže, to bi sada u Americi bilo vrlo sporno.

Smajlovićeva je navela da se na kraju sve svodi na to da Rusiju u SAD i na Zapadu predstavljaju kao zemlju srednjeg reda koja je autokratska i maltene primimtivna.

Podsetila je i na reči Ronalda Regana koji je rekao da je svet podeljen, ali kad bi se dogodila invazija iz svmira, svi bi se ujedinili.

Kako je rekla, sada znamo da se nije desilo ono što je Regan najavljivao jer je pandemija slična napadu iz svemira i podjednako je neprijatelj celom čovečanstvu.

Kaže i da su, kada je reč o lekovima koji su se pokazali uspešnim, Amerikanci već kupili sve što će biti proizvedeno i da su evropske zemlje to kritikovale, ali ne bučno onako kao što bi to trebalo.

Zato je, ističe Smajlovićeva, očigledno da neće biti globalne solidarnosti a pokazaće se i koronaprofiterstvo.

Smajlovićeva je rekla da svi očekuju da Tramp ide na izbore sa vešću da konačno ima vakcinu, a to se sad stavlja i u kontekst njegovog takmičenja sa Putinom.

Ona ističe da su Amerikanci već strahvoito podbacili, jer o sebi govore kao o izuzetnoj naciji, ali nisu našli rešenje čime su strahovito narušili svoj polođaj, a Putin je samo poslao so na ranu.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar