Trijumf ekipe Vojske Srbije na takmičenju „Čuvar reda“

"Trka heroja", kao završna faza takmičenja "Čuvar reda" Međunarodnih vojnih igara, označila je danas na poligonu "Beranovac" kraj nadmetanja jedinica vojne policije iz Kipra, Katara, Kazahstana, Irana, Rusije i Srbije i pobedu ekipe vojne policije naše zemlje, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Iako je u četvrtoj fazi takmičenja trijumfovala ekipa Oružanih snaga Ruske Federacije, ekipa Vojske Srbije zadržala je ubedljivu poziciju na prvom mestu, koju je osigurala pobedama u prethodne tri faze takmičenja.

Drugo mesto u "Trci heroja" osvojila je ekipa Kazahstana, a treće ekipa Irana, što je i odlučilo osvajača bronzane medalje.

Ekipu Vojske Srbije činili su potpukovnik Borko Luković, major Radovan Marinković, kapetan Milan Kovačević, poručnik Danilo Nešić, stariji vodnik Nikola Bursać, vodnik Petar Vukašinović, mlađi vodnik Nikola Krstić i Dušan Jakovljević.

Pehar i zlatne medalje srpskom timu uručio je zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Petar Cvetković.

"Nadmetali ste se u veštini, snazi i izdržljivosti duha i tela. Stavili ste na probu vaše individualne i kolektivne kvalitete. Učili ste jedni od drugih i što je još važnije – učili ste jedni o drugima. Siguran sam da će takmičenje koje smo sa uspehom okončali doprineti razvoju odnosa između naših država, produbiti razumevanje i osnažiti poverenje među našim armijama", rekao je general Cvetković u svom obraćanju.

Pobednicima takmičenja po fazama priznanja i nagrade uručio je načelnik Uprave vojne policije Generaštaba Vojske Srbije pukovnik Jovica Matić.

"Svi takmičari, bez izuzetka, pokazali su vrhunsku obučenost, profesionalizam i odanost zastavi za koju se bore. Videli smo vrhunske vojnike i vrhunske sportiste, a nadasve kvalitetne ljude", poručio je pukovnik Matić.

Trećeplasiranoj ekipi Kazahstana medalje i poklone uručio je načelnik Uprave za obuku i doktrinu Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Petar Latković, dok je timu Ruske Federacije odličja uručio vršilac dužnosti pomoćnika ministra za politiku odbrane Predrag Bandić.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар