Tramvaj broj 1 – od Slavije do Kalemegdana preko Terazija

Goran Vesić je podsetio da je tokom prošle godine studija saobraćajnih stručnjaka pozitivno ocenila opravdanost potrebe za uvođenjem pomenute linije.

"Tokom narednih godina krenućemo u realizaciju projekta uspostavljanja tramvajske linije od Slavije do Kalemegdana, gde će se ona račvati levo i desno. Linija će ići preko Trga republike, kroz Vasinu i preko Studentskog trga, Uzun Mirkovom do Kalemegdana", rekao je Vesić gostujući na TV Studio B, prenosi Beoinfo.

Istakao je da će se radovi na realizaciji ovog projekta odvijati postepeno.

"Prvo će prilikom rekonstrukcija Vasine ulice i Studentskog trga, koje počinju sledeće godine, biti postavljene šine koje će jednim delom prelaziti i preko Trga Republike. Kasnije, kada se bude radila rekonstrukcija Terazija i Ulice kralja Milana, šine će biti postavljene i na tom delu. Posebno sam zadovoljan činjenicom da će centar grada, odnosno Ulica kralja Milana postati saobraćajnica kojom će prevashodno saobraćati tramvaji. Ova ulica će na taj način oživeti jer će imati više prostora za šetnju ili bašte ugostiteljskih objekata", rekao je Vesić.

Govoreći o ostacima zidina koji su pronađeni tokom rekonstrukcije Trga republike, Vesić je rekao da će se sledećeg četvrtka, kada se završe arheološka istraživanja, znati da li su u pitanju ostaci Stambol kapije ili Vitenberške kapije.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike