Tramp tužio Si-En-En, traži odštetu od 475 miliona dolara

Trampovi advokati tvrde da je američka kablovska informativna stanica pokušala da ukalja bivšeg američkog predsednika "serijom skandaloznih, lažnih i klevetničkih etiketa ‘rasista’, ‘ruski lakej’, ‘pobunjenik’ i na kraju ‘Hitler’".

Tužba je podneta federalnom sudu u Fort Loderdejlu.

U tužbi se navodi da je pored jednostavnog naglašavanja bilo kakvih negativnih informacija o Trampu i ignorisanja svih pozitivnih informacija o njemu, Si-En-En pokušao da iskoristi "svoj ogroman uticaj, navodno kao ‘pouzdani’ izvor vesti, da okleveta tužioca u glavama svojih gledalaca i čitalaca sa ciljem da ga politički porazi".

Si-En-En je odbio da komentariše slučaj.

U tužbi se navodi nekoliko slučajeva u kojima je Si-En-En uporedio Trampa sa Hitlerom, uključujući specijalni izveštaj voditelja Farida Zakarije iz januara 2022. u kojima je bilo i snimaka Hitlera.

Tužba dolazi u trenutku kada se bivši predsednik SAD suočava sa značajnim problemima, kakav je istraga američkog Ministarstva pravde zbog rukovanja poverljivim dokumentima.

Trampa je prošlog meseca tužila njujorška državna tužiteljka Letisija Džejms u vezi sa njegovim poslovima kao mogula za nekretnine.

A kongresni komitet i odvojeno istražuju prošlogodišnji napad Trampovih pristalica na američki Kapitol 6. januara.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike