Topola: Protesti su tiha revolucija i borba za opstanak pojedinca i države

Protest „Jedan od pet miliona“ održan je večeras u Topoli uz šetnju građana nezadovoljnih aktuelnom vlašću u državi na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i lokalnom koju predvodi predsednik Skupštine opštine Dragan Jovanović.

Hirurg iz Kragujevca Vladimir Đorđević rekao je da je ono što ne valja u Srbiji „priča bez kraja“ i da u stvari, ništa ne valja.

On je rekao da je u državi sve lažno – lažni predsednik koji krši ustav sopstvene zemlje, lažni premijer koji služi kao dekor diktaturi, ministri sa lažnim diplomama, lažni i „umobolni“ projekti koje nikada neće završiti, gondole, novogodišnje rasvete, metro, fontane, „Beograd na vodi“.

Đorđević je rekao da su narod i država uništavani u proteklih 30 godina, najpre ’90-tih ratovima, sankcijama i bombardovanjem, 2000-tih nespretnim i pljačkaškim privatizacijama i urušavanjem pravnog sistema i institucija.

„Sve do finala 2012. godine kada počinje totalitarizam jedne sekte koja ubrzano pljačka i uništava sve čega se dohvati“, rekao je Đorđević.

Proteste je nazvao „tihom revolucijom“ i borbom za opstanak pojedinaca i države.

„Ovu tihu revoluciju još ne smemo pretvoriti u juriš na vetrenjače jer onda smo propali brzo. Moramo biti uporni“, rekao je Đorđević.

Kazao je da u ovom momentu imamo samo jedan „metak“ i ako ga ispucamo prerano ili prekasno promašili smo.

„Drugog metka nema, ne smemo promašiti, ne smemo izgubiti ovu šansu koja nam je pružena“, rekao je Đorđević.

Kraj protesta je, po njegovim rečima, kada odu Vučić i njegova „kamarila“.

On smatra da protesti imaju efekta, vlast je u panici i pred rasulom, jer je njihov „monolitni“ sistem počeo da se urušava.

„S druge strane opametili smo i tupavu opoziciju, naterali smo je da se ujedinjava. Nadam se da su shvatili da je opšti interes uvek ispred pojedinačnog“, rekao je Đorđević.

Gimnazijalac iz Topole Stefan Jovanović je rekao da veruje u promene u Srbiji.

„Hajde da zajedno zaustavimo ovu agoniju, da se svi hrabro borimo za svoju budućnost, da se najbolji tako i osećaju, da rade i grade“, rekao je Jovanović.

Sugrađane je pozvao na novo okupljanje za nedelju dana i podsetio na latinsku izreku „Gde je sloga, tu je i pobeda“.

Sa govornice se čulo i da se nastavlja bavljenje fakultetskom diplomom dugogodišnjeg predsednika opštine Topola Dragana Jovanovića.

Jednom je, kako je rečeno, Jovanović diplomu stekao ’97, pa ’98, a ’99. mu je diploma izgorela i sudski veštak sada tvrdi da je diplomirao 2006. u Novom Sadu industrijski menadžment.

Kako je istaknuto na protestu, istražuje se i službeni vozni park Jovanovića odnosno šta je sa „pežoom“, vrednim milion dinara, koji je „nestao“ u poslednja dva i po meseca.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike