Tomor Morina dočekan kao heroj u Đakovici

Bivši pripadnik OVK Tomor Morina kojeg su makedonske vlasti odbile da izruče Srbiji uz obrazloženje da nisu ispunjeni uslovi za izručenje, nakon puštanja iz pritvora dočekan je u rodnoj Đakovici na Kosovu kao heroj, preneo je portal Košev pisanje kosovskih medija.

Kako pišu prištinski mediji, njega su sinoć dopratili zvaničnici kosovske ambasade iz Skoplja, porodica i prijatelji, a dočekao ga je veći broj ljudi, uz bubnjeve i tarabuke.

Bivšeg pripadnika OVK Tomora Morinu makedonska policija uhapsila je 24. jula na graničnom prelazu Blace sa Kosovom po poternici Interpola.

Ta poternica je izdata na zahtev vlasti Srbije koje Tomora Morinu traže zbog sumnje da je kao pripadnik OVK počinio zločin nad civilnim stanovništvom na Kosovu pre 20 godina.

Vrhovni sud Severne Makedonije potvrdio je u sredu odluku skopskog krivičnog suda da nisu ispunjeni uslovi za ekstradiciju bivšeg pripadnika OVK Tomora Morine Srbiji.

„Vrhovni sud je 14. avgusta doneo rešenje kojim potvrđuje rešenje Krivičnog saveta Odeljenja za organizovani kriminal Osnovnog krivičnog suda Skoplje, koji je odlučio da nisu ispunjenje zakonske pretpostavke za ekstradiciju osobe T. M, državljanina Velike Britanije i Republike Kosovo“, naveo je  sud u saopštenju.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike