Tokom vikenda zahlađenje, ledena kiša i sneg

Tokom vikenda očekuje se pogoršanje vremena – u noći od subote ka nedelji i u nedelju očekuju se kiša i sneg, ponegde i ledena kiša, a u nedelju posle podne i noću stvaranje snežnog pokrivača visine od pet do 15 santimetara, upozorio je Republički hidrometeorološski zavod.

Kako se navodi, u planinskim predelima biće i snežnih nanosai.

Prema prognozi sutra će biti umereno oblacno i uglavnom suvo, a u toku noći jače naoblacenje s kišom i snegom, ponegde i ledenom kišom. Više padavina biće u južnim i centralnim krajevima. Duvaće slab i umeren, jugoistocni i istocni vetar, u toku noci u košavskom podrucju jak. Najniža temperatura biće od -10 do -4, najviša od -2 do 3 stepena.

I u Beogradu će biti umereno oblacno i uglavnom suvo. U toku noci naoblacenje sa slabim snegom. Najniža temperatura -4, najviša 2 stepena.

Prema izgledima vremena za narendih sedam dana, u nedelju će biti oblačno sa snegom, ujutro i pre podne ponegde još s kišom i ledenom kišom. Više padavina biće u južnim i centralnim krajevima. U košavskom podrucju i planinskim predelima jak jugoistocni vetar, u južnom Banatu povremeno olujni. Stvaranje snežnog pokrivaca, u planinskim predelima sa snežnim nanosima.

U ponedeljak će biti vetrovito, kratkotrajni prestanak padavina, a uvece i nocu ka utorku i u utorak kiša i sneg, ponegde i ledena kiša. U utorak slabljenje vetra. Od srede malo toplije, povremena naoblacenja sa slabom kišom i snegom.

(Novi magazin)

Napišite komentar