TOK: Javna istupanja nemaju nikakvu dokaznu snagu na sudu

Tužilaštvo navodi da Dijana Hrkalović, kao i svi okrivljeni, iznoseći svoju odbranu u istrazi ili na glavnom pretresu, mogu izneti sve činjenice i okolnosti koje vode potpunom rasvetljavanju krivičnopravnog događaja i krivičnog dela za koje se tereti, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Takođe, tužilaštvo ističe da se Hrkalovićeva tokom istraznog postupka branila ćutanjem, dok je na suđenju iznela odbranu, ali je odbila da odgovara na pitanja tužioca čime je pokušala da oteža utvrđivanje istine i potpuno rasvetljavanje svih okolnosti i činjenica krivičnih dela koja joj se stavljaju na teret.

Kako tužilaštvo navodi, u poslednje vreme je postalo uobičajno istupanje okrivljenih u javnost, van sudnice, i iznošenje sopstvenog viđenja događaja za koje su optuženi.

Tužilaštvo ističe da takva istupanja nemaju nikakvu dokaznu snagu i ne mogu se smatrati relevantnim i verodostojnim za krivični postupak pred sudom.

Naime, Hrkalovićeva je u intervijuu za Objektiv rekla da je Stefanović štitio kriminalnu grupu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kao i da je prisluškivao predsednika Aleksandra Vučića.

Ona je, takođe, navela da su slučaj "Jovanjica" Stefanović i policijski načelnik koji je vodio istragu "montirali".

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike