Todosijević se žalio na presudu od dve godine zatvora

Apelacioni sud odbio je 24. avgusta kao neosnovanu žalbu člana Srpske liste, predsednika privremenog organa opštine Zvečan i poslanika u kosovskom parlamentu Ivana Todosijevića, čime je potvrdio presudu Osnovnog suda u Prištini kojom je on osuđen na dve godine zatvora.

 

Razlog za podizanje optužnice bila je izjava Todosijevića povodom 20 godina bombardovanja SR Jugoslavije da je slučaj Račak, koji je bio povod za NATO agresiju izmišljen.

"Povod za agresiju na našu zemlju bila je takozvana humanitarna katastrofa na prostoru Kosova i Metohije, izmišljeni Račak, a upravo su ti šiptarski teroristi koji su sve to izmislili, činili najveća zlodela na Kosovu i Metohiji, za koja niko do dan danas nije odgovarao. Činili su zločine pre NATO agresije, ubijali dobre srpske domaćine na svom radnom mestu. Svoj krvavi pir nastavili su i tokom agresije, a nakon toga i dolaskom takozvane mirovne misije na Kosovo i Metohiju", rekao je tada Todosijević.

Apelacioni sud u Prištini potvrdio je prvostepenu presudu Osnovnog suda u Prištini kojom je  Todosijević osuđen na dve godine zatvora krajem avgusta.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар