Težak zadatak na Koridoru 11, savladati brda od Preljine do Požege

Izgradnja deonice od Preljine do Požege zapravo je nastavak radova na povezivanju Beograda sa Južnim Jadranom. Predviđena je izgradnja tri petlje i na desetine mostovskih konstrukcija.

Dve trećine auto-puta biće na stubovima, a građevinari na ovih 30,9 kilometara treba da savladaju brda i planine i probiju tri tunela.

Svi oni koji putuju izuzetno opterećenim putevima kroz čačanski  kraj slažu se da je deonica auto-puta od Ljiga do Preljine, koja se koristi od novembra 2016. godine, značajno doprinela ne samo u saobraćajnom, već i u privrednom i turističkom smislu.

Komandir saobraćajne policije u Čačku Borko Lazović kaže da će nova saobraćajnica svakako doprineti ne samo brzom protoku saobraćaja, već i većoj bezbednosti učesnika u saobraćaju.

"Ovo je veoma tranzitno područje i svakodnevno veliki broj vozila prolazi ka Zlatiboru, Crnoj Gori i drugim turističkim destinacija, posebno u vreme letnje turističke sezone i praznika", ističe Lazović.

Gradonačelnik Čačka Milan Todorović kaže da je samo prva deonica od Čačka do Ljiga dovela je već velike investitore u Moravički okrug, konkretno u Čačak.

"Veoma brzo i ‘Vilant’ želi da pravi svoju fabriku. Auto-put i infrastruktura jeste preduslov za brže, bolji i veći razvoj, brže investicije, ali naravno i za druge vidove privrede, ne samo za proizvodnju, za izvoz, za metalsku industriju, već i za poljoprivredu i turizam. Čačak će zaista biti raskrsnica svih puta", istakao je Todorović.

Početak izgradnje deonice biće svečano obeležen u 15 časova, kada se očekuje dolazak predsednika Republike srbije Aleksandra Vučića.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike