Teta Mrazica i mladi humanitarci čine velika dela na jugu Srbije

Za praznike je Teta Mrazica, a tokom godine je kroz aktivnosti pokazala da zaslužuje da je tako zovu, jer usrećuje decu i odrasle.

Tamara Misirlić iz Vranja je od početka pandemije na terenu, želela je da pomogne ugroženima. Više od 50 porodica je dobilo neku vrstu pomoći, a za pojedine sugrađane je sa donatorima obezbedila izgradnju ili renoviranje kuće.

"Presrećna sam i pre svega zahvalna svim ljudima koji su me podržavali tokom cele godine. I u znaku zahvalnosti, u novoj godini otvorićemo humanitarnu fondaciju i nadam se da će se sve ovo proširiti na još viši nivo", kaže Tamara. 

U snežnom selu Kriva Feja obradovala je mališane, muzika i animatori su doprineli atmosferi.

"Malo ko dođe da ih čisto vidi, a kamoli da donese nešto, tako da nama i deci ovo, verujem da mnogo znači", kaže Jelena Jovanović, vaspitačica

U Surdulici su takođe aktivni mladi humanitarci. Tokom prethodne godine realizovali su dve veće akcije pomoći, za lečenje Taše Vučković i Nikole Milenkovića. Formirali su udruženje "Humano srce" i opremaju prostorije. Delovaće i u Bosilegradu, Vladičinom Hanu i Preševu.

"Imam 17 godina i motivisalo me da pomažem ljudima jer mi je jednostavno to lepo i već 8 godina, jako su nam uspešne akcije", kaže  Emilija Stojilković, volonterka.

"Nadam se da ćemo nastaviti saradnju sa lokalnom samoupravom Surdulice, Crvenim krstom. Imali smo bezbroj akcija, i nekih 17 skoro, te akcije se nižu svakim uspešnim ciljem, nadam se da ćemo i dalje da budemo ubedljivi, da pobeđujemo svaki novi zadatak", kaže Stefan Stanković, humanitarac iz Surdulice.

I druga udruženja pomažu građanima na jugu Srbije, mladi su uoči dočeka pripremili više od 200 paketića za decu iz socijalno ugroženih porodica u Vranju, Bujanovcu, Preševu i Lebanu. A Deda Mraz za svu decu ima poruku.

Poruka deci od Deda Mraza je da budu dobra, vesela, da slušaju svoje roditelje, da se vesele.

(Radio-televizija Srbije)

Пошаљи коментар
Најновије из рубрике