Teretni vozovi prvi put na brzoj pruzi Beograd-Novi Sad

To je prvi put od kako je brza pruga između Beograda i Novog Sada izgrađena i puštena u rad, da je  organizovan saobraćaj i teretnih vozova, saopštila je "Infrastruktura železnice Srbije".

Teretni vozovi će saobraćati svake noći od 23.00 do 5.00 sati ujutru, na deonicama magistralne brze pruge Stara Pazova – Novi Sad – Novi Sad Ranžirna i Inđija – Novi Sad – Novi Sad Ranžirna.

Imajući u vidu da je prva srpska brza pruga Beograd – Novi Sad infrastrukturi objekat od posebnog značaja, sa najsavremenijom opremom i velike vrednosti, svi prevoznici u teretnom železničkom saobraćaju upoznati su sa svojim obavezama i odgovornostima, pojačan je nadzor sa ciljem povećanja bezbednosti transporta, a obavezan je i dodatni tehnički pregled voznih sredstava i lokomotiva.

Navodi se i da su definisani i posebni uslovi i utvrđena dodatna procedura organizovanja teretnog železničkog saobraćaja na brzoj pruzi, a sve sa ciljem da se celokupan transport vozova obavlja redovno, nesmetano i bezbedno na najvišem nivou.

Prema dosadašnjim najavama, svake noći će brzom prugom između Beograda i Novog Sada saobraćati između pet i deset teretnih železničkih kompozicija.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike