Tara, izbor za ljubitelje netaknute prirode

Na Taru se obično dolazi s razlogom-zbog velikog prostranstva očuvane prirode,šuma,livada, koje se u ovo doba povratka prirodi posebno traže.Produženi odmor upravo je prilika za resetovanje u miru tarskih predela.

Posetioci kažu da Tara nije  mnogo urbanizovana,tako da mogu da se osame i uživaju u prirodi. Naglašavaju da je neophodna samo dobra karta, dobra mapa.

Promena turističkih navika i očekivanja, promenila je i  strukturu gostiju u dane praznika. Miroljub Popović, Vojna ustanova "Tara", kaže: "Pošto je ovakva situacija, gosti su uglavnom domaći, Beograd, Novi Sad, tu je jedan procenat iz Republike Srpske, uglavnom su mešoviti i to mlađe porodice s decom."

Siniša Spasojević, TO "Drina-Tara", kaže da su im praznici doneli ono što su i želeli- veliki broj posetilaca."Uobičajeno je to da je veća tražnja za privatnim smeštajem, za apartmanima i za vikendicama na Tari, ali i ovaj podrinjski deo,pored reke Drine, iz godine u godinu je sve aktuelniji," naglašava on.

Tarski turistički hit od prošle godine – vidikovci, aktuelan je i za praznike. Posebno je popularna Banjska stena na Mitrovcu sa pogledom na jezero i kanjon Drine – ovekovečena na hiljadama fotografija podeljenih na društvenim mrežama. Osim planine, gotovo podjednako interesovanje je i za reku Drinu, pa je smeštaj na njenim obalama uglavnom rezervisan mnogo pre praznika.
A ko se već spusti do Drine, tu je svetski poznata  kućica na Stenčici i –  obavezan selfi!

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар