Tanin traži da se obustavi postupak protiv Dimovića

U navodima lista Bota sot koji prenosi Kosovo onlajn ističe se da je takav zahtev uputio specijalni predstavnik generalnog sekretara UN i šef Unmika na KiM Zahir Tanin, a da je u Šukriji Sila u svom odgovoru pozvao Unmik da ukine imunitet Dimoviću i zatražio da Tanin "pazi na ponašanje svog osoblja" koje, prema njegovim navodima, napada policiju i pomaže kriminalnim grupama na severu Kosova u njihovim aktivnostima.

Policija na KiM je 28. maja ove godine izvela akciju na severu Kosova, tokom koje su uhapšeni pripadnici Unmika Dejan Dimović i ruski državljanin Mihail Krasnoščekov, koji su, navodno, kako prenosi Bota sot, pokušali da zaustave pripadnike specijalne jedinice Kosova tokom te akcije.

Protiv Dejana Dimovića pokrenuta je istraga, a prištinska štampa tvrdi da je on "poznat i kao član paralelnih struktura na severu i agent srpskih tajnih službi".

Dvojica pripadnika Unmika su nekoliko dana nakon pritvaranja pušteni na slobodu, nakon oštrih reakcija visokih predstavnika UN.

Posle ukazane medicinske pomoći u Kosovskoj Mitrovici, Krasnoščekov je prebačen u Beograd na dalje lečenje, a Dimović je pušten na kućno lečenje.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike