Tako to (g)rade u Kruševcu, dozvole za jedan dan

Tokom prošle godine u Kruševcu je izdato oko 900 građevinskih dozvola elektronskim putem što je više nego dvostruko u odnosu na 2018.

"Za nas građevinare bitna je brzina, a ovim načinom dobijanja građevinske dozvole preko COP-a znatno nam je ubrzan proces. Mi možemo mnogo brže da radimo i ne čekamo one procedure koje smo imali", rekao je Dejan Milutinović, građevinar-investitor iz Kruševca.

"Nadležne službe modeluju plan prema viziji i strategiji razvoja jednog grada. Tačno se zna gde šta može, koliko može i kad može, i zbog toga je dobar, precizan i definisan plan dovodi do brzog izdavanja građevinskih dozvola bez ikakve dileme", kaže Vojkan Tutulić, glavni gradski urbanista u Kruševcu.

Nakon pribavljanja dokumentacije, za efikasno izdavanje građevinskih dozvola ključan je rad gradske uprave. Na ovom poslu u Kruševcu radi sedmoro zaposlenih.

"Pet dana je sada obaveza za građevinsku dozvolu, a nekada se za građevinsku dozvolu čekalo se 6 meseci. Danas u gradu Kruševcu, ako je celokupna dokumentacija tu, građevinsku dozvolu možete da dobijete od jednog do dva dana", kaže Vesna Anđelić, načelnica Gradske uprave u Kruševcu.

Podnosilac zahteva za dobijanje građevinske dozvole elektronskim putem može da prati tok predmeta u svakoj fazi postupka.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike