Tadić ostaje na čelu SDS-a

Na večerašnjoj sednici Predsedništvo SDS je podržalo Tadićev predlog da nastavi pregovore o formiranju saveza demokratskih građanskih proevropskih stranaka.

Predsedništvo SDS je podržalo ideju da taj savez kao svoju osnovu uspostavi borbu za očuvanje demokratije, koju ugrožava vlast Aleksandra Vučića.

Predlog SDS je da svi opozicioni lideri, koji dele vrednosti građanskog i demokratskog društva, sednu za pregovarački sto sa takozvanim belim papirom i da zajednički dogovore sve principe, strateške ciljeve i način organizovanja tog saveza.

Kako se navodi u saopštenju, SDS već godinama predlaže da takav savez ima svoje zajedničke organe i da nijedan pojedinac ne bude lider, kako borba za vođu opozicije više ne bi bila prepreka borbi protiv vlasti.

Samo na taj način je moguće da taj savez bude održiv i sposoban da se bori protiv autokratskog režima Aleksandra Vučića, a da ga taj režim ne instrumentalizuje.

Pozivamo sve opozicione lidere da što pre sednemo za pregovarački sto i da organizacione i strateške principe dogovaramo na taj način, a ne pojedinačno u medijima, navodi se u saopštenju SDS.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike