Tadić: Opstruiše nas vlast i bojkot opozicija, neverovatna dešavanja u DS

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je da se ta stranka do poslednjeg trenutka borila da deo opozicije koji bojkotuje lokalne izbore promeni odluku i da opozicija jedinstveno nastupi u borbi za osvajanje svakog mogućeg prostora slobode.

On se, kako je rekao za današanje izdanje lista Blic, nadao da će ipak doneti odgovornu odluku i na toj tački, na kojoj je i počela podela opozicije, napraviti novo jedinstvo.

„Nažalost, to se nije desilo i mi smo doneli odluku da ipak pokušamo, uprkos tome što je već bilo kasno za većinu odbora da ispune tehničke preduslove. Čak i uprkos tome što postoji realna mogućnost da je za donošenje takve odluke bilo ne samo kasno, već i prekasno“, rekao je Tadić.

Kako je naveo, „pored toga, sve vreme se suočavamo s opstrukcijom i od strane vlasti i od strane bojkot opozicije“.

„Poslednja takva opstrukcija je bila neobezbeđivanje opštinskih overivača na Starom gradu i na Vračaru, iako je u jednoj opštini na vlasti opozicija, a na drugoj Srpska napredna stranka. Tužno je što su u tome bili jedinstveni“, rekao je Tadić.

Komentarišući zbivanja u opoziciji, on je rekao da su podele u Demokratskoj stranci (DS) generisane „nametanjem jednoumlja u opoziciji i pogrešnom koncepcijom bojkota od samog početka i neodgovornom odlukom o bojkotu lokalnih izbora, što ugrožava opstanak infrastrukture te stranke, kao i svake druge“.

Na pitanju o ujedinjenju i stvaranju velike DS, on je odgovorio da „nikad nije kasno, ali svako odlaganje je štetno“.

„Odmah posle donošenja odluke o ujedinjenu imali smo dvocifren procenat podrške, a upravo zbog odlaganja ujedinjenja je ta podrška već jednocifrena“, rekao je Tadić.

Kako je naveo, „tako da pored odluke o odlaganju, koja je izneta u medijima, a nikada na organima naše unije, javnost bi onda trebalo da čuje i razloge za takvu jednostranu odluku“.

„Međutim, s obzirom na dešavanja u DS-u, poput neverovatnog i potpuno neprihvatljivog isključivanja Statutarne komisije i drugih odluka i manira suprotnih demokratskoj tradiciji stranke, pitanje je da li ćemo SDS i ja ostati privrženi tom procesu“, rekao je Tadić.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike