Tači: Posle ostavke Haradinaja postupiću u skladu sa ustavnim i zakonskim ovlašćenjima

Predsednik Kosova Hašim Tači je poručio da je od medija saznao za ostavku premijera Ramuša Haradinaja i najavio da će dalje delovati u skladu sa ustavnim i zakonskim ovlašćenjima.

„Poštujem njegovu odluku i kao predsednik Republike Kosovo vas uveravam da ću delovati na osnovu mojih ustavnih i zakonskih nadležnosti o čemu će građani Kosova biti obavešteni na vreme. Verujem u čistoću rata Oslobodilačke vojske Kosova i verujem u visoke moralne vrednosti vojnika slobode“, napisao je Tači na Fejsbuku.

Tači je objavio da je Specijalni sud takođe pozvao Bislim Zurapina, njegovog savetnika, inače bivšeg komandanta Oslobodilačke vojske Kosova i nekoliko drugih pripadnika bivše OVK.

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veseli koji se nalazio u poseti SAD rekao je da je „rat OVK bio čist“ i da će se to ponovo dokazati.

I on je na Fejsbuku napisao da je vladajuća koalicija tako formirana da može doneti velike odluke za Kosovo i da „odbrani vrednosti OVK“.

„Celo naše delovanje i naše odluke će biti jedino u službi najboljih interesa Kosova i naših građana, kao i u potpunom skladu sa našim zakonima“, napisao je Veselji.

Predsednik Vlade Kosova Ramuš Haradinaj podneo je danas ostavku na tu funkciju pošto je dobio poziv da u svojstvu osumnjičenog, bude ispitan pred Specijalnim sudom.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike