SzS i studenti aktivisti ispred RTS-a

Protestu je prisustvovalo i desetak studenata aktivista iz udruženja "1 od 5 miliona".

Članica udruženja Valentina Reković iskoristila je ovu priliku da javno pita direktora RTS Dragana Bujoševića zašto je podneo krivičnu prijavu protiv studenata, uz pitanje "ko ga je naterao da potpiše papir sa odobrenjem da u RTS uđe žandarmerija i izbacuje studente i građane?".

Predsednik Demokratske stranke i predsedavajući SzS Zoran Lutovaca ponovio je da DS neće učestvovati u razgovorima o izbornim uslovima sa vlastima.

Lutovac je na konferenciji za medije ispred zgrade RTS, kojoj su prisustvovali i drugi predstavnici SZS-a Dragan Đilas, Janko Veselinović i Zdravko Ponoš, rekao da SNS pokušava da uvuče opoziciju na izbore pod sadašnjim uslovima, sa nekim sitnim izmenama, što članice SzS neće prihvatiti.

"Idemo u bojkot, a razgovaramo o slobodnim i poštenim izborima koji će se desiti posle devet meseci od sporazuma koji postignemo, a to znači da nema vremena za ove sada redovne izbore. Mi ne odustajemo", naveo je Lutovac.

Potvrdio je da se video sa evroposlanikom Knutom Flekenštajnom za koga je rekao da "vrlo dobro" razume situaciju u Srbiji.

"Imao sam razgovor oči u oči sa gospodinom Flekenštajnom. Imali smo i ranije i imaćemo ponovo razgovore. Predložio sam da se predstavnici Evropskog parlamenta sastanu sa predstavnicima opozicije", naveo je Lutovac.

Prema njegovim rečima, evroposlanici potpuno razumeju šta traži opozicija jer je to "utemeljeno" na izveštaju Evropske komisije.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike