Svetski eksperti za vazdušni saobraćaj na konferenciji u Beogradu

Više od 200 najeminentnijih eksperata iz 15 evropskih zemalja i Japana okupiće se u Beogradu od 28. do 30. novembra na 7. konferenciji SESAR – Dani inovacije (SESAR Innovation Days), jednog od najznačajnijih naučnih skupova iz oblasti vazdušnog saobraćaja koji se organizuju u Evropi.

Domaćin ove značajne manifestacije je Saobraćajni fakultet Univerziteta u Beogradu. Među 35 naučnih radova koji će biti saopšteni tokom Konferencije su i dva rada proistekla iz projekata na kojima učestvuju istraživači sa Saobraćajnog fakulteta u Beogradu.

Konferencija SESAR je utemeljena 2011. kao događaj na kome se prezentuju najnoviji istraživački rezultati vezani za upravljanje vazdušnim saobraćajem, sa fokusom na evropski sistem i rezultate istraživanja finansiranih od strane SESAR istraživačkih fondova. Prethodnih šest konferencija održano je u: Tuluzu (2011), Braunšvajgu (2012), Stokholmu (2013), Madridu (2014), Bolonji (2015) i Delftu (2016).

SESAR ( SESAR – Single European Sky Air Traffic Management Researć) je program Evropske unije za modernizaciju sistema upravljanja vazdušnim saobraćajem, koji na jednom mestu okuplja i koordiniše relevantne istraživačke i razvojne aktivnosti u EU.

Nosilac programa, SESAR Joint Undertaking je ustanovljen 2007. godine, sa Evropskom unijom i Eurokontrolom (Evropska organizacija za bezbednost vazdušne plovidbe) kao osnivačima.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike