Sve spemno za promociju najmlađih oficira

Svečanost povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije, biće održana u subotu u 11 časova ispred Doma Narodne skupštine Srbije.

Prisustvovaće predsednik Srbije, državno i vojno rukovodstvo, i brojni gosti iz zemlje i inostranstva, a najboljim kadetima Vojne akademije biće uručene oficirske sablje, a najboljim sa Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije paradni bodeži.

Ispred Doma Narodne skupštine počela je generalna proba svečanosti. 

Načelnik Vojne akademije Bojan Zrnić rekao je za RTS da će to biti standardna vojnička svečanost koja će u odnosu na prethodne godine biti inovirana znatno bogatijim programom preleta vazduhoplova zahvljujući intervencijama koje su u zadnjih nekoliko godina urađne.

"Imamo mnogo veću flotu vazduhoplova. Oni će ukrasiti ovu svečanost. Inovirali smo kulturni deo programa, uključili smo mnogo više kadeta u sam kulturni program, inovirali smo neke pesme koje će biti novitet", kaže general-major.

Prema njegovim rečima, kadeti će na promociji ponovo imati čizme, čuvene ski pantalone koje imaju sužene nogavice, što je dobar izgled za stroj.

Ova generacija je specifična po tome što u svojim redovima, posle 14 godina, ima vojne geodete koji su odškolovani po najniovijem nastavnom planu i programu, istakao je načelnik Vojne akademije.

"Imamo i prvu generaciju vojnih pilota koji su odškolovani po programu koji je trajao pet godina, oni su izašli sa zvanjem master saobraćajnog inženjerstva i potpuno su osposobljeni za samostalno letenje", rekao je Zrnić.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike