Suspendovana četiri zatvorska čuvara u Kruševcu nakon bekstva pritvorenika

Protiv zaposlenih će biti pokrenut i disciplinski postupak koji treba da utvrdi njihovu odgovornost za propuste u radu, navodi se u saopštenju.

Odluka o suspenziji usledila je nakon što su pripadnici Odeljenja za inspekciju Uprave za izvršenje krivičnih sankcija obavili vanredni nadzor u zatvoru u Kruševcu.

Iz Uprava za izvršenje krivičnih sankcija ističu da se zatvor u Kruševcu nalazi u centru grada, kao i da je taj objekat izgrađen u prvoj polovini prošlog veka i da je već neko vreme u neuslovnom stanju.

"Iz ovih razloga je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija ranije još preduzela aktivnosti na izmeštanju ovog zatvora iz centralnog gradskog jezgra i izgradnji novog objekta na drugoj lokaciji, za smeštaj 400 do 500 lica lišenih slobode", navodi se u saopštenju.

"Reč je o vrlo zahtevnom procesu koji, između ostalog, podrazumeva i eksproprijaciju zemljišta, zbog čega Uprava ulaže ogromne napore da se sve aktivnosti na ovom projektu, u saradnji sa Razvojnom bankom Saveta Evrope, obave u skladu sa zakonom", dodaje Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

Pritvorenici S. S. (1980) iz Brusa i S. D. (1984) iz Kruševca pobegli su tokom noći iz Okružnog zatvora u Kruševcu.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар