Sud naložio privođenje Radomira Lazovića zbog grafita Mesto zločina u Beogradu na Vodi

Inicijativa „Ne davimo Beograd“ saopštila je danas da je sud naložio privođenje aktivista te incijative Radomira Lazovića zbog ispisivanja grafita „Mesto zločina“ na ogradi gradilišta „Beograda na vodi“.

„Policija je juče ponovo pokucala na vrata onima koji su ukazivali na fantomsko rušenje u Hercegovačkoj ulici, koje se odigralo u izbornoj noći 25. aprila 2016. godine. Podsećamo da već skoro četiri godine policija i tužilaštvo ne uspevaju da pronađu i procesuiraju one koji su ovaj zločin organizovali i sproveli“, navodi se u saopštenju Inicijative.

Dodali su da je taj nalog jedan od preko 30 prekršajnih postupaka koji se vode ili su vođeni protiv aktivista „Ne davimo Beograd“ zbog organizacije protesta, ukazivanja na kršenje zakona, javnog delovanja i kritike vlasti.

Naveli su da je država je do sada aktiviste inicijative kaznila sa preko 600 hiljada dinara.

„Pored pravnog iznurivanja i progonjenja i za najsitnije prekršaje, aktivisti inicijative godinama su mete prisluškivanja, praćenja, pretnji i pritisaka koji dolaze kako od desničarskih ekstremista povezanih sa vladajućom partijom, tako i od strane visokih zvaničnika i narodnih poslanika Srpske napredne stranke“, dodaje se u saopštenju.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike