Subotica, od plakata do fizičkog obračuna?

Porodica Polovina iz Beograda oglasila se saopštenjem u kome navodi da je asistent na Građevinskom fakultetu Vladimir Polovina u subotu, 26. avgusta pretučen u hotelu "Galerija" u Subotici u prisustvu gradonačelnika Subotice. Traže od pravosudnih organa da bez odlaganja rasvetle ovaj slučaj.

Brojni internet portali objavili su audio-snimak na kome se navodno čuje gradonačelnik Subotice Bogdan Laban kako, uz uvrede, preti Polovini fizičkim obračunom zbog lepljenja plakata po Subotici sa natpisom "Bogdane, Bog je ljut".

Pokret slobodnih građana Saše Jankovića, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Pokret za građansku Suboticu i Mađarski pokret zatražili su hitnu smenu gradonačelnika Subotice.

Na konferenciji za novinare, Laban se izvinio građanima Subotice i Srbije zbog nemilog događaja, rekavši da je žrtva mafijaške klopke i izrežiranog slučaja onih kojima smetaju pozitivni rezultati rada lokalne samouprave, a da će o njegovoj ostavci odlučiti stranka koja ga je postavila.

Zamenica gradonačelnika i predsednica Gradskog odbora Saveza vojvođanskih Mađara Timea Horvat distancirala se od gradonačelnikovih izjava i ponašanja i navela da izjašnjavanje očekuje i od koalicionog partnera – SNS-a.

Srpska napredna stranka saopštava da su "reči gradonačelnika Subotice nedolične i predstavljaju njegov lični čin koji je, iako neopravdan, nastao nakon što su pokušavali da ga primoraju da krade isti oni koje danas štite zaštitnik kriminalaca Saša Janković i Demokratska stranka."

"Građani Srbije navikli su na svakodnevne brutalne izmišljotine Demokratske stranke i Saše Jankovića koji ovog puta ponovo lažu i obmanjuju javnost kako je neko prebijen, što nema nikakve veze sa istinom", kaže se u saopštenju SNS-a.

Kako RTS saznaje u Osnovnom tužilaštvu u Subotici, protiv Vladimira Polovine subotička policija podnela je krivičnu prijavu zbog krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti. On je juče saslušan, a postupak se nastavlja u četvrtak, saslušanjem svedoka.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike