Studenti obezbedili paketiće za decu sa Kosova

Studenti svih Univerziteta iz Srbije uključili su se u akciju „Kosmetu na poklon“ koju je pre tri godine inicirao Novosadski pravni fakultet i ove godine za decu s Kosova obezbedili 1.380 paketića.

Mladi humanitarci bili su gosti rektora Prištinskog Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici i ujedno su samoinicijativno organizovali akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Narednih dana studenti će najmlađim stanovnicima Kosova i Metohije podeliti novogodišnje poklone.

Rektor Prištinskog Univerziteta Rade Grbić zahvalio je studentima na poklonima i pažnji, poželeo im dobrodošlicu u ime sve dece koja će dobiti njihove poklone.

Dekan Pravnog fakulteta Prištinskog univerziteta Vladan Mihajlović rekao je da su posete studenata koji prikupljaju poklone dodatni podsticaj da se istraje na ovim prostorima.

Srđana Jovanić student prodekan novosadsakog Pravnog fakulteta rekla je da je ovo jedina akcija koja ujedinjuje sve studente u državi, da je iz godine u godinu brojnija i su se u akciju uključili i profesori.

„Ovakve akcije su važne za jedinstvo studenata i za poruku koju šaljemo, a to je da je ovo naša zemlja, da smo tu za vas i vi za nas kao i da ćemo akciju proširiti“, rekla je ona.

Ivan Virijević predsednik studentskog Parlament naveo je da je prošle godine bilo 600 paketića, ove godine taj broj je 1.380.

Izrazio je uverenje da će u narednom periodu akcija biti omasovljena.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike