Stopostotna solidarnost bujanovačkih maturanata

Sto posto uz svoje drugare, da pomognu i omoguće svima proslavu mature, jednog od važnih dana u životu. "Sto posto" je i naziv komedije koju su izveli, u fokusu je rad agenije za upoznavanje i bračno savetovanje.

Anđela Milosavljević, učenica iz Bujanovca, glumi udavaču Savku koja zbog fakulteta nije stigla da se uda: "Ima 43 godine i gospodin Miško i njegova agencija su njena poslednja šansa za brak."

"Agencija je sto odsto uspešna, uvek se pronađu dve strane. I mi se nadamo da ćemo biti uspešni", kažeMilan Pavlović, učenik iz Bujanovca.

Maturanti su još na početku godine predložili ovu ideju i počeli da spremaju predstavu. Dva meseca su aktivno uvežbavali tekst, osmišljavali scenu i kostime. Neki debituju, neki su članovi školske dramske sekcije.

¤WA3 3484 [Stefan Sikimić, učenik iz Bujanovca] "Pripreme su tekle po uspešnom planu, bilo je svačega, i loših i dobrih trenutaka. Motiv je samo da prikupimo novčanih sredstava dovoljno."

¤WA4 3476 [Tijana Mitić, učenica iz Bujanovca] "Ovo mi je prvi put da učestvujem u priredbi pred ovoliko publike. Znamo koji je naš cilj i zato za tremu nema mesta."

¤WA5 3548 [Jasmina Mitrović, profesorka srpskog jezika] "Sarađujem sa koleginicama, svaka ima svoja zaduženja, recitatorska, dramska, i tako. Izašli smo iz okvira dramske sekcije, ovo je rad četvrte godine Srednje stručne škole "Sveti Sava" kako bi pomogli svojim vršnjacima."

Od stotinu maturanata Srednje stručne škole u Bujanovcu, u predstavi je učestvovalo osamnaestoro. Za matursko veče, za mesec dana, svi se pripremaju. 

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike