Stokton u SAD, potera za serijskim ubicom muškaraca

Vlasti tragaju za osobom koja je povezana sa pet ubistava, od kojih se prvo dogodilo 8. jula. Sve žrtve su bili muškarci i svi su bili sami u trenutku kada su ubijeni, saopštila je policija.

Sva ubistva su se dešavala noću ili u ranim jutarnjim satima.

Policija je objavila samo nekoliko detalja o nizu ubistava. 

Stoktonska policija je rekla za Ej-Bi-Si njuz da su sve žrtve ubijene u zasedi, nijedna nije opljačkana i nijedna nije bila povezana sa drogom ili bandom. Policija je navela i da ima fizički dokaz koji povezuje pet mesta zločina.

Policija nije javno identifikovala nijednu od žrtava, ali je porodica poslednje žrtve izjavila da je ubijen Lorenco Lopez.

"On je bio samo osoba koja je bila ovde na pogrešnom mestu u pogrešno vreme u pogrešnim okolnostima", rekao je njegov brat Džeri Lopez za KKSTV.

Majka druge žrtve, Greta Bogou, potvrdila je za Ej-Bi-Si njuz da je njen sin Pol Aleksander Džej (35) ubijen 8. jula 2022. u bloku 5600 Kermit Lane.

"Bio je dobar dečak koji je izrastao u dobrog čoveka velikog srca. Uvek će živeti u našim srcima. Uvek je bio tu za vas ako vam je bio potreban. Bio je sin, brat, otac, unuk, nećak i rođak. Još ne mogu da verujem da se neće vratiti. Nadam se da će ovo pomoći da se uhvati ubica", rekla je Bogouvva.

Grad Stokton saopštio je da predlaže nagradu od 85.000 dolara za informacije koje bi dovele do hapšenja ubce.

Dan nakon Lopezovog ubistva, policija Stoktona je na konferenciji za novinare rekla da nije sigurna da li je niz ubistava povezan.

"Još uvek posmatramo sa nasumične tačke gledišta, ali vidimo neke sličnosti. Pružili smo apsolutno nula dokaza koji nas navode da verujemo da jedna osoba divlja u gradu Stokton ubijajući ljude", rekao je šef policije Stenli Mekfeden.

To se, međutim, promenilo dva dana kasnije kada je odeljenje spojilo pet ubistava i objavilo sliku osobe koju sumnjiče za pet ubistava.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike