Stiže pomoć sestrama koje sa bolesnim roditeljima žive u nemaštini u selu Drajinci kod Surdulice

Maštaju o onome što je za njihove vršnjake normalno, njihove želje su skromne. Valentina i Anđela Milanov sa roditeljima žive u uslovima nedostojnim čoveka, uglavnom gladne.

 

"Volela bih da imamo sobu, samo Vakinu i moju", kaže Anđela Milanov iz Drainca kod Surdulice.

"Želim da imamo zdravu i lepu kuću i da ne bude toliko baš hladno. Volela bih da imamo i malo više hrane. Sad, ljudi su dolazili i pomažu nam i vrlo sam zahvalna na tome", dodaje Valentina Milanov iz Drainca kod Surdulice.

Imaju još jednu mlađu sestru koja je u hraniteljskoj porodici i starijeg brata koji se školuje i živi kod tetke u Bosilegradu.

"Živimo bedno, treba nam dosta da se kuća oruža, treba nam i kupatilo. Mi smo se namučili sa kupanjem, svi se kupamo u koritu", navodi Snežana Milanov, majka.

"Jedva se krpimo od meseca do meseca, moramo u prodavnici da se zadužimo. Dvadesetpet hiljada mora da kupiš, ajde knjige škola daje, mora da kupiš sveske, neki pribor za decu, nešto mora da im daš da kupe u prodavnici", kaže Ivan Milanov, otac.

Stiže pomoć za porodicu, od lokalne samouprave, Vlade Srbije, koja je obezbedila stan u mestu gde je škola, a humanitarna fondacija će ga opremiti.

"Naredne nedelje će stići nameštaj, bela tehnika i sve što im je neophodno i verujem da će već sledeće nedelje one biti u novom stanu", objašnjava Tamara Misirlić, iz humanitarne fondacije "Tamara Misirlić".

"Opština je deci obezbedila besplatne udžbenike, užinu, prevoz od kuće do škole i od škole do kuće", kaže Aleksandra Popović, predsednica opštine Surdulica.

I kada dobiju stan, devojčicama je za život neophodna hrana, topla garderoba, lekarska pomoć i podrška.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike