„Štit 2022“ – prikaz sposobnosti Vojske Srbije na aerodromu u Batajnici

Kapije aerodroma "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" otvorene su jutros u 8.30, a posetioci u Batajnici i gledaoci RTS-a videće oko 60 letelica, više od 300 sredstava naoružanja i vojne opreme i obučenost specijalnih jedinica Vojske Srbije.

Posetioci do 15 časova mogu da razgledaju izloženu vojnu tehniku, ali i da priđu, da se informišu i nešto više saznaju o svemu što je u poslednjem periodu nabavljeno, od novih sistema do sistema kojima Vojska Srbije već raspolaže, ali su u procesu modernizacije.

Građani će biti u prilici da vide kineski raketni sistem srednjeg dometa "FK-3" – najnovije naoružanje Vojske Srbije, koje će biti u sistemu PVO teritorije.

Od 11 sati prikaz sposobnosti Vojske Srbije 

Od 11 sati počinje prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Štit 2022", kojem će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Milan Mojsilović.

U aktivnostima na vojnom aerodromu u Batajnici učestvovaće više od 1.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. 

Deo prikaza sposobnosti biće i pripadnici Ratnog vazduhoplovstva i PVO, Kopnene vojske, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade. 

Biće izveden i helikopterski desant, a prikaz će se završiti vazduhoplovnim defileom i demo-skokom pripadnika 63. padobranske brigade.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike