Stefanović sa italijanskim generalom: Potencijal za razvoj vojne saradnje

Stefanović je, tom prilikom, ukazao na značaj zajedničkog učešća u multinacionalnim operacijama, posebno zajedničkog angažmana u misiji Ujedinjenih nacija (UNIFIL) u Libanu i istakao opredeljenje Ministarstva odbrane za nastavak saradnje u težišnim oblastima, naročito u domenu zajedničkih vojnih vežbi u Srbiji i Italiji.

Ministar se zahvalio na dugogodišnjem učešću pripadnika Oružanih snaga Republike Italije u Kforu, koji je jedini garant mira i stabilnosti na Kosovu i Metohiji, i istakao značaj angažovanja pripadnika italijanskog kontingenta u zaštiti Srba i srpskog kulturnog i verskog nasleđa u našoj južnoj pokrajini, navodi se u saopštenju.

General Večareli preneo je Stefanoviću pozdrave italijanskog ministra odbrane, ističući da je Srbija važan činilac kada je reč o stabilnosti u regionu, kao i spremnost Oružanih snaga Republike Italije za dalji razvoj vojno-vojne saradnje, kroz zajedničko učešće u multinacionalnim operacijama i realizaciju vojnih vežbi.

Istakao je  i opredeljenje italijanske strane za nastavak angažovanja u misiji Kfora na Kosovu i Metohiji, a pohvalio je i profesionalni odnos pripadnika Vojske Srbije u okviru italijanskog kontingenta u Sektoru "Zapad" u misiji UN-a u Libanu.

Sagovornici su, između ostalog, ukazali i na značaj vojno-ekonomske saradnje između dve države i saglasili se da postoji potencijal za njen razvoj.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар