Stefanović posetio Generalštab

U okviru prve posete novoimenovanog ministra odbrane Generalštabu održan je sastanak tokom kojeg je načelnik Generalštaba predstavio organizaciju i osnovne zadatke Vojske Srbije, kao i oficire na ključnim rukovodećim i komandnim dužnostima u našoj vojsci.

General Mojsilović obavestio je ministra Stefanovića da su operativne sposobnosti Vojske Srbije na visokom nivou, da je stanje stabilno i da obezbeđuje izvršenje dodeljenih misija i zadataka Vojske Srbije.

U svoje i u ime pripadnika Vojske Srbije general Mojsilović poželeo je ministru Stefanoviću mnogo uspeha u obavljanju nove funkcije.

Stefanović zahvalio se generalu Mojsiloviću i članovima Kolegijuma načelnika Generalštaba na iskrenoj i srdačnoj dobrodošlici.

"Izuzetna mi je čast što mogu da rukovodim jednim sistemom kakav je Ministarstvo odbrane i što mogu da pomognem da Vojska Srbije bude još opremljenija, u još boljem stanju i naravno da opravdam poverenje predsednika Vučića koji je vrhovni komandant naše vojske", istakao je Stefanović.   

Prema njegovim rečima, veoma je značajno da u narednom periodu imamo dodatno opremanje Vojske, da uložimo novac i da unapredimo sve sposobnosti koje Vojska ima.

"Da podignemo njenu borbenu gotovost, njene mirnodopske sposobnosti i da Vojska Srbije još efikasnije nastavi da bude garant bezbednosti i stabilnosti našeg regiona i sigurnosti naše zemlje", rekao je ministar odbrane.

Kako je naveo, bila mu je čast što je na današnjem sastanku imao priliku da se upozna sa najznačajnijim ulogama Vojske Srbije i što u narednom periodu može naporno radeći svakoga dana da doprinese da Vojska Srbije bude još opremljenija i još snažnija.

"Što možemo zajedno da radimo da građani Srbije osete podršku svojoj sigurnosti i bezbednosti svakog dana", naglasio je Stefanović. 

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar