Stefanović najavio tužbu protiv lista „Nova“

Na naslovnoj strani novog broja lista "Nova" najavljen je tekst pod naslovom "Tajna fascikle Nebojše Stefanovića" u kojem advokat Ivan Ninić za Novu analizira kojim informacijama o Savamali i Beogradu na vodi, kako kažu, raspolaže ministar odbrane i koliko bi ti podaci ugrozili aktuelnu vlast.

"Političko-medijski koncern Dragana Đilasa i Dragana Šolaka ‘ne bira laži da prikrije svoju propalu politiku otimanja vlasti. Bez obzira što se ovde radi o patološkim lažovima i njihovim smešnim pokušajima da naškode predsedniku Vučiću i Srbiji, neću da dopustim da se nekažnjeno provuče nijedna njihova providna podmetačina, pa tako ni ovog puta kada celu naslovnu stranu njihovog partijskog lista ‘Nova’ posvećuju lažima o meni’", naveo je Stefanović u saopštenju dostavljenom medijima.

Kako je istako, zbog toga će tužiti sudu i, kako je rekao, taj njihov partijski list, kao i sve druge do sada, "bilo da su provladini ili su deo Šolakovog i Đilasovog preduzeća", kad god bez povoda i bez ikakvog dokaza budu lagali o nekoj mojoj umešanosti u krivična dela ili da radim protiv predsednika moje zemlje i moje stranke.

Ocenjujući kao bedne "pokušaje Đilasa i njegovih partnera da konstruišu neki razdor između njega, predsednika SNS-a i države i Vlade istakao je da jeu u izjavama prethodnih dana, "otvoreno prozreo o čemu će da pišu i u kom pravcu će ići njihove bestidne laži".

Prema njegovim rečima, osim što su predvidljivi, Đilas, Šolak i njihovi novinari pokazali su da ne umeju da izgovore ni da pišu ništa osim laži, falsifikata i podmetanja. "Zato će da odgovaraju pred sudom, po mojoj tužbi, jer neću da dozvolim nijednu laž o sebi, ma koliko ona bila svima očigledna", dodaje Stefanović.

Kako podseća, "radi se o grupi medija koja mu nije dozvolila ni da oca sahranim na miru, već su se obrušili na njega raznim lažima samo nekoliko sati nakon što je preminuo".

"Posebno mi je degutantno stalno optuživanje da radim po nalogu ove ili one strane službe, te da sam, naizmenično, ili primer ruskog malignog uticaja u Srbiji, kako piše jedan američki institut, ili sam eksponent FBI i radim sve po njihovom nalogu, samo jer sam ih pomenuo u jednoj rečenici, navodi u svojoj izjavi Stefanović.

Napominje da ne radi za neku stranu službe niti služim interesima bilo koje druge države, sem Srbije.

"Stalo mi je samo do naših interesa i samo do našeg naroda, kojem predano služim. Isto tako, potpuno je jasno da ovde strane službe ne određuju državnu politiku, kako je bilo pre samo desetak godina i vidim da se mnogi iz Đilasovog preduzeća sa nostalgijom sećaju tih vremena, koja se, srećom, neće vratiti", kaže Stefanović.

Podseća da je na tvrdnje o navodnim fasciklama i nekakvom dokaznom materijalu koji ima o Aleksandru Vučiću demantovao sam bezbroj puta.

"Aleksandra Vučića poznajem više od 20 godina i znam sa kolikom posvećenošću radi svoj posao i koliko mu je stalo do Srbije. Isto tako znam da sve što radi, radi ispravno i čestito, te nema ni bilo kakvih dokaza za suprotno. A kao njegov prijatelj isključivo se trudim da pomognem u toj borbi za jaku Srbiju, koja svoje odluke donosi sama", dodaje Stefanović.

Kako kaže, ovom prilikom ponovo naglašava da u svom dosadašnjem radu nije učinio ništa nezakonito i da je uvek spreman da o svakoj svojoj odluci govorim pred našim državnim organima ukoliko će to doprineti razrešenju krivičnih dela.

"Pogotovo nisam bilo čime u celoj svojoj karijeri ugrozio predsednika Vučića i našu zajedničku politiku, koju vodimo godinama na dobrobit Srbije", poručuje Stefanović. 

"I zato neka se Đilas i svi njegovi klijenti i zaposleni okanu konstruisanja laži i podmetanja o meni i mom odnosu sa predsednikom Republike, a naročito nekog ‘lešinarskog očekivanja’ da će od toga profitirati. Niko sa zdravim razumom ne veruje u ‘vaše bolesne izmišljotine’, niti ćete na ovaj način da dobijete bilo šta, osim tužbe pred sudom", zaključuje Stefanović u svojom saopštenju.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар