Stefanović: Krivce za ubistvo Olivera Ivanovića ne treba tražiti među Srbima

Prema rečima ministra Stefanovića sve što je radilo naše tužilaštvo i Bezbednosno informativna agencija ukazuje da krivce i nalogodavce ne treba tražiti među Srbima.

"Ne želimo da izađemo sa više informacija, jer se ponašamo kao odgovorna i ozbiljna država. Teško je bilo sprovoditi istragu tamo gde ne kontrolišete teritoriju, gde vam se ne dozvoljava da imate direktan pristup ni snimcima, ni čaurama, ni licu mesta. Jako je teško bilo na takav nacin raditi, ali su naši državni organi došli do indicija i informacija koje se razrađuju", rekao je nebojša Stefanović gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a.

Na optužbe koje stižu iz Prištine ministar odgovara da su one apsurdne.

"Ovakva vrsta političke zloupotrebe je nečuveno. Oni su uhapsili i držali godinama u zatvoru Olivera Ivanovića. Onda su ga ubili a 14 meseci kasnije nemaju nikakve dokaze odbijajući da uključe bilo koga iz Srbije u istragu ubistva Olivera Ivanovića. Jasno je da su se oni uplašili međunarodnog tribunala koji konačno treba da kazni zločine nad Srbima", rekao je ministar.

Upiranje prstom u Aleksandra Vučića od strane kosovskog ministra pravde Tahirija besmisleno je kao i sve što iz Prištine kažu za ovaj slučaj.

"Prvo su išli da hapse Milana Radojičića, pa onda izdali nalog za njegovo hapšenje a sada kažu da nemaju bilo kakve dokaze da bi ga uhapsili. Njima je imperativ da prikriju ko su ubivce i nalogodavce", naglasio je Stefanović.

Prištinske vlasti, čije je ponašanje ne samo neodgovorno i štetno, ili prikrivaju ubice i nalogodavce ili ne žele da se do rešenja ikada dođe, dodao je ministar Sterfanović. 

Droga zaplenjena na Gradini bila namenjena tržištu Turske 

Najveća akcija policije u zapleni droge u protekloj deceniji na Gradini kada je uhapšena grupa od pet krijumčara rezultat je odlične saradnje policije i Bezbednosno informativne agencije.

"Dobra akcija pripadnika MUP-a i BIA-e u kojoj je otkriveno preko 1,1 tona marihuane u 700 paketa sakrivena u dva šlepera. Važno je naglasiti da ova droga potiče sa teritorije KiM, mi smo bili tranzitna zemlja a droga je bila namenjena tržištu Turske", rekao je ministar policije.

U akciji je uhapšeno pet državljana Srbije među kojima i dva organizatora ove organizovane kriminalne grupe.

Posle užasnog masakra na Novom Zelandu pojedini analitičari već tumače da Srbiji preti teroristički napad, zbog dovođenja u vezu napadača sa našom zemljom.

"Napadač nema nikakve veze sa Srbijom ali naravno da mi vodimo računa o bezbednosti naše teritorije. Ovo je bezuman čin i velika tragedija koju svako mora da osudi. To pokazuje da je neophodna ozbiljna saradnja između zemalja kako bi se ovakvi napadi sprečili bilo gde u svetu", rekao je za RTS ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike