Šta su Lozničani čekali duže od tri decenije

Novi hirurško-ginekološki blok u Loznici ima 6.000 kvadratnih metara na tri sprata. Uz sedam operacionih sala, tu su intenzivna i poluintenzivna nega, ambulante i više od 30 soba.

"Imaćemo sale za očne bolesti, za kataraktu, angio-salu, salu za ortopediju, i salu za ušne operacije, ORL salu, a na spratu niže dve operacione hirurške sale, kao i salu koja će biti zajednička za ginekologiju i urologiju. Za nas to znači prostor i uslove rada koji su savršeni i koje nikad nismo mogli ni da sanjamo da imamo", kaže Milan Todorović, direktor Opšte bolnice u Loznici.

Država je u gradnju uložila 950 miliona dinara, a prvi pacijenti se očekuju odmah nakon tehničkog opremanja.

"Ovo je jedan hirurško-ginekološki blok koji će moći u potpunosti da odgovori svim potrebama ne samo Lozničana već čitavog ovog kraja, dakle i za građane Azbukovice, Rađevine, Jadra, Podrinja i istočnog dela Republike Srpske", kaže Vidoje Petrović, gradonačelnik Loznice.

U protekle dve godine u Opštu bolnicu uloženo je više od milijardu i po dinara, a rekonstruisano i izgrađeno više od deset hiljada kvadrata.

Ulaganje u Opštu bolnicu u Loznici biće nastavljeno već od proleća.

Završena je projektna dokumentacija za obnovu svih objekata u bolničkom krugu. Po završetku radova Zdravstveni centar u Loznici imaće 32.000 kvadrata, 8.000 više nego sada.

(Radio-televizija Srbije)

Пошаљи коментар
Најновије из рубрике