Šta koči odlazak Ane iz Kragujevca na lečenje u Tokio

Vremena je sve manje, a bitka za život četrdesetogodišnje Ane Miletić još traje. Za nepune dve nedelje srednom avgusta prikupljeno je 400.000 evra za njen odlazak u Japan. Sve mogućnosti lečenja u Srbiji su iscrpljene, operisana je, a pre nedelju dana završila je i sa ciklusom zračne i hemioterapije. Međutim, iako je već trebalo da bude u Tokiju, to se još uvek nije dogodilo.

 

"Ono što trenutno koči njen odlazak u Japan jeste da bolnica u Japanu gde Ana treba da se leči, još uvek nije aminovala taj prijem. Još uvek nije dozvolila da Ana dođe na bolničko lečenje u Japan", kaže Đorđe Bojović, Anin brat.

A na pitanje zbog čega, Anin brat odgovor za sada nema. Pored njega, najveća podrška Ani u ovim danima neizvesnosti su petogodišnja kćerka, suprug i roditelji. 

"Ana je za sada hvala Bogu dobro. Drži se ona je psihički i fizički jaka i uvek je takva bila i nasmejana", ističe Zorica Bojović, Anina majka.

Anina porodica ne gubi nadu. Apeluje na državni vrh i ambasade Srbije i Japana, koji su već uključeni u čitavu ovu priču, da se proces ubrza, kako bi ona što pre otišla u Tokio i primila inovativni delitakt. Japanski stručnjaci tvrde da je uspešnost izlečenja tumora na mozgu ovim lekom 92%.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike