Šta je uzrok poplava u tri stana u centru Novog Sada

Nakon nadzora stanova u Jevrejskoj ulici, gradska inspekcija naložila je da se stanari iz tri stana isele i da se u njima isključi struja.

 

"Stara je zgrada 120 godina, inače Jevrejska zgrada, 11.6. je skinut krov i do dana danas mi nemamo krov. Voda curi na sve strane od kada su počele ove kiše, mi izbacujemo vodu, ne znamo kome da se obratimo", kaže Ljiljana Blagojević, vlasnica stana.

Bez krova nad glavom je ostala i Ana Ilić, koja tvrdi da je investitor dobio potpise stanara da zgradu sanira, te da ih je prevario i umesto toga skinuo krov kako bi objekat nadogradio za više od 400 kvadrata.

"Umesto popravke on je srušio deo zgrade, zabate, krov, podviške, meni do prvih cigli to se vidi da ide gradnja. Do sad nas je čuvao Bog, 30 dana je naš stan ispod najlona u centru grada", navodi Ana Boldocki Ilić, vlasnica stana.

Dragana Krstić, uz Ljiljanu, jedina je vlasnica stana od koje investitor nije dobio potpis za planirane radove, a kao građevinski inženjer, od 2016. godine upozoravala je na moguću štetu.

"Pukotine su od poda do plafona tolike, znači ne pukotine u malteru nego u zidu, da može štrikaća igla da prođe. Pukotine su u podu tako da je to vrlo osetljivo, onaj koji radi za njega statiku, mislim da može biti u velikom problemu", upozorava Dragana Krstić, vlasnica stana.

Između njih i investitora, vodio se i sudski spor.

"Ponudio sam mojim komšinicama da svu štetu koja je nastala ovim prokišnjavanjem saniram, i da ih privremeno dok ne stavimo ploču negde smestim, da pokrijem sve trokškove. U interesu mi je da imam što bolje odnose sa njima, iako su one mene tužile još od 2016. godine i izgubile sud, i to razumem da su ljute i kivne", kaže Nikola Andrić, invesitor.

Ljiljana, Dragana i Ana moraju u podstanare, dok njihovi stanovi ne budu bezbedni za život. Gradska inspekcija naložila je investitoru da hitno obezbedi objekat od daljeg prokišnjavanja, a rok za završetak svih radova je novembar.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар