Srpska lista o zastavi Kosova na tvrđavi: Otimanjem srpske baštine sakupljaju političke poene

Srpska lista saopštila je danas da Priština postavljanjem kosovske zastave na srpsku srednjovekovnu tvrđavu u blizini Novog Brda pokušava da otimanjem srpske baštine i provokacijom, prikupi političke poene.

„Sramno je da ovakvim delovanjem albanski lideri svesno produbljuju etničke podele i pokazuju necivilizacijsko ponašanje prema kulturi srpskog naroda“, navodi se u saopštenju.

Srpska lista je napisala i da postavljanje zastave ne znači i pravo svojine nad tvrđavom u Novom Brdu. „Mogli su tu zastavu da pobodu i na Mesecu, ali on i dalje ne bi bio njihov, kao što ni tvrđava u Novom Brdu i crkva Svetog Nikole nije njihova“, navodi se u saopštenju i dodaje da su albanske partije započele kampanju preko leđa srpskog naroda.

Srpska lista je navela se istorijske činjenice ne mogu izbrisati i da međunarodni predstavnici ne čuju, kako se navodi, apele srpskog naroda.

Kosovske institucije postavile su kosovsku zastavu na srednjovekovnoj srpskoj tvrđavi u blizini Novog Brda, dok je kraj obližnje crkve Svetog Nikole pored zastave postavljeno i nekoliko vojnih šatora pored kojih je desetak osoba u uniformama, javio je reporter Radio-televizije Srbije.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike