Srpska lista: Najava dijaloga o formiranju vojske Kosova služi politikantskoj svrsi

Srpska lista ocenila je danas da je najava Ministarstva bezbedosnih snaga Kosova da počinje proces konsultacija sa ciljem stvaranja zakonskog okvira za formiranje kosovskih oružanih snaga, služi isključivo politikantskoj svrsi, s obzirom na to da je objavljana dan pred drugi krug lokalnih izbora.

„Najava Ministarstva… provokativni je čin jednog ministarstva i dela albanskih političkih snaga, i ne predstavlja stav vlade u Prištini.
 Jasno je da je objavljivanje ovakve informacije u medijima tokom predizborne tišine, dan pre drugog kruga lokalnih izbora, isključivo u toj kratkoročnoj politikantskoj svrsi“, navela je Srpska lista, koja je deo vlade u Prištini.

Srpska lista navela je da nema nameru da odustane od programskog cilja da pruži otpor pokušajima da se formira vojska Kosova.

„Ustavni uslovi za formiranje takozvane kosovske vojske ne mogu se steći bez saglasnosti poslanika Srpske liste, i svaki politički proces kojim se zanemaruje ta činjenica je pravljenje računa bez krčmara.Srpska lista je više puta ponovila naš jasan i nedvosmislen stav da je Kfor jedina legalna i legitimna oružana formacija na Kosovu i Metohiji, koja je ovde u skladu sa Rezolucijom 1244 i uz saglasnost zvaničnog Beograda“, navodi se u saopštenju. Nadanje nekih ambasada i predstavnika Prištine da će ucenom i pritiscima na poslanike Srpske liste uspeti da obezbede naše glasove je uzaludno.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike