Najbrže vesti u Srbiji

Srpska lista: Jeremić prikriva štetu koju je naneo srpskom narodu na KiM

Srpska lista poručila je u saopštenju da je Vuk Jeremić poslednji koji nekome treba da preti suđenjem, jer će njemu i njegovoj politici suditi narod i istorija.

Kako je navedeno, "potrošeni političar Vuk Jeremić nastavlja da laže i kleveće kako bi prikrio svoj udeo u velikoj izdaji srpskih interesa na KiM, u kojoj je kao ministar spoljnih poslova imao ključnu ulogu".

"Jeremić je, još jednom podsećamo, zajedno sa svojim šefom Borisom Tadićem, odgovoran za savetodavno mišljenje Međunarodnog suda pravde kojim je jednostrano proglašena nezavisnost Kosova ocenjena kao legalna, kao i mnoge druge štetne poteze u dijalogu sa Prištinom zbog kojih Srbi na KiM i danas trpe posledice".

Jeremić i njegova "klika" doveli su, takođe, Srbiju u poziciju da o svojoj južnoj pokrajini pregovara u EU, gde nema podršku velike većine zemalja i istovremeno razvlastili UNMIK pristavši da primat na KiM preuzme Euleks, navedeno je u saopštenju.

Srpska lista smatra da je Jeremiću visoka državnička funkcija bila sredstvo za napredovanje u karijeri i lobiranje za dobro plaćenu funkciju u UN, a odbrana državnih i nacionalnih interesa sasvim sporedno zanimanje.

"Kada je ostao bez prihoda i privilegija, Jeremić je rešio da nastavi tamo gde je stao i nastojeći da ponovo naškodi naporima da Srbi opstanu na KiM, a da država Srbija zadrži kakve-takve poluge vlasti i uticaja u svojoj južnoj pokrajini. Srbi na KiM dobro pamte zlodela tog režima, a Srpska lista će činiti sve da ih odbrani od obmana Vuka Jeremića Brankovića", poručila je Srpska lista.

Jeremić je ranije kritikovao ulazak Srpske liste u kosovsku vladu koju vodi ratni zločinac, tvrdeći da tu odluku nisu doneli samostalno, a smatra i da su "nacionalni interesi tretirani na način koji će zahtevati krivični postupak".

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike