Srednjoj školi u Tutinu i saobraćajnoj školi u Trsteniku zabranjen rad

Foto: Pixabay

Nakon vanrednog inspekcijskog nadzora srednjoj školi „Tutin“ u Tutinu i saobraćajnoj školi u Trsteniku zabranjen je rad, odnosno ostvarivanje delatnosti srednjeg obrazovanja i vaspitanja, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.

Inspektori su utvrdlili da je postupanje te dve škole u obavljanju delatnosti dovelo do „posledica koje se ne mogu otkloniti nalaganjem mera“, te da su škole „u dužem vremenskom periodu obavljale delatnost nezakonito“ i da organi upravljanja „nisu obavljali poslove iz svoje nadležnosti“.

Rešenje o zabrani rada te dve ustanove potpisao je ministar prosvete Mladen Šarčević, navodi se u saopštenju ministarstva.

Policija je u četvrtak uhapsila više osoba zbog sumnje da su počinile koruptivna krivična dela u vezi sa uverenjima o položenom vozačkom ispitu za upravljanje vozilima B i C kategorije.

Uhapšeni su I.D. (53), A.D. (25) i A.S. (39), odgovorna lica dve privatne srednje škole Saobraćajne škole „Trstenik“ i Srednje škole „Tutin“ koji su osumnjičeni da su većem broju građana, uz novčanu nadoknadu izdali lažna uverenja o položenom vozačkom ispitu za B i C kategoriju, na osnovu navodnog završetka pomenutih srednjih škola.

Zbog sumnje da su im pomagali u izvršenju krivičnog dela uhapšeni su i M.A. (51), G.M. (41), G.S. (38) i D.N. (53), tako što su neposredno komunicirali sa kandidatima, uzimali novac i omogućavali ispunjenje uslova da odgovorna lica izdaju uverenja sa neistinitim sadržajem.

Krivična prijava podneta je i protiv 54 kandidata, za koje se sumnja da su platili odgovornim licima i osnivačima škola kako bi dobili ova uverenja.

(Novi magazin)

Napišite komentar