Srebro gimnazijalkama iz Guče na međunarodnom takmičenju – osmislile revolucionarnu poslovu ideju

Još uvek su gimnazijalke, ali bi njihova poslovna ideja mogla biti revolucionarna u budućnosti. Biorazgradiva sočiva koja blokiraju štetnu plavu svetlost elektronskih uređaji, mogla bi da zamene naočare.

"Često se osećam nelagodno sa naočarima, opadne mi samopouzdanje, kao i dosta nas. To smo ubacili kao prednost sa našim sočivima", kaže Gorana Terzić, učenica srednje škole "Dragačevo" u Guči .

Gimnazijalka Jana Domanović smatra da će joj iskustvo na Evroazijskom takmičenju u učeničkom preduzetništvu pomoći u daljem profesionalnom razvoju.

"Planiram da upišem ili Hemijski ili Biološki fakultet. Smatram da će to iskustvo doprineti daljem razvoju u profesiji", dodaje.

Milica Stojić, učenica srednje škole "Dragačevo" u Guči kaže da je "bilo zanimljivo jer je imala priliku da nauči o ekonomiji i uopšte o ovakvim načinima saradnje".

Sedam godina preduzetnička sekcija u Guči prerasta u rasadnik mladih iz dragačevskog kraja, kojima je ova vannastavna aktivnost obezbedila i sigurnije korake u budućnost.

"Učestvovala sam i na drugim takmičenjima, kao što su Poslovni izazov učeničke kompanije, ali je do sada ovo bio najveći uspeh i za moje drugare i za našu školu, kao i za dostignuća mladih u Srbiji ", kaže Vanja Obradović, učenica srednje škole "Dragačevo" u Guči.

Milena Obradović, profesorka ekonomske grupe predmeta srednje škole "Dragačevo" u Guči navodi da su učestvovali na brojnim takmičenjima, koja su organizovala pre sve Dostignuća mladih u Srbiji.

"Pokazali smo značajne rezultate na tim takmičenjima. Učenici koji su prošli kroz preduzetničku sekciju upisivali su fakultete, koji su u vezi sa ekonomijom i preduzetništvom", ističe Obradovićeva.

Da su mladi iz Srbije kreativni i sposobni da pametno predstave zemlju, grad i školu, pokazale su dragačevske gimnazijalke iz Guče.

To dokazuje i druge mesto, koje su osvojile ispred vršnjaka iz zemalja Evropske unije, Azije i Afrike.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар